Opmerkelijk: De Boeck gaf nog speech bij boekvoorstelling voorzitter, twee uur later ontslagen
Redactie
| 21 reacties

Glen De Boeck gaf net voor zijn ontslag een speech voor zijn voorzitter

Opmerkelijk: De Boeck gaf nog speech bij boekvoorstelling voorzitter, twee uur later ontslagen

Glen De Boeck werd zondag ontslagen als trainer van Sporting Lokeren. Voorzitter Louis De Vries boog voor de druk van de supporters. Opvallend, want De Vries is jaren de manager geweest van De Boeck en die laatste zag hem als "tweede vader". Het ontslag verliep dan ook op vreemde manier.

Twee uur voor hij ontslagen werd, gaf De Boeck immers nog een speech op de boekvoorstelling van De Vries. "In april zijn we samen aan iets begonnen. Jij wou niet, ik heb je overtuigd. Ik ben blij daarvoor. Blij dat we er samen inzitten", klonk hij. "Maar nu zit jij in een situatie waarbij je emotie en ratio naast mekaar moet leggen. De realiteit van het voetbal is evenwel het scorebord. Daar kijkt iedereen naar. Wat er ook gebeurt, onze vriendschap zal nóóit verdwijnen", wist HLN te achterhalen. 

De Boeck reageerde achteraf op Facebook: "Je gaat in op een uitnodiging voor het boek van je voorzitter, je komt binnen en je voelt: 'Auwch, deze energie is niet oké.' Toch heb je het lef om te speechen. En twee uur later lig je buiten. Als de waanzin het verstand kan verslaan, is dat vandaag voor mij gebeurd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties