Wordt Laurent Ciman opnieuw "tegen zijn wil" getransfereerd in de MLS?
Dante Bellon
| 1 reacties

Laurent Ciman kan opnieuw getransfereerd worden door de Expansion Draft van de MLS

Wordt Laurent Ciman opnieuw "tegen zijn wil" getransfereerd in de MLS?

Laurent Ciman moest destijds Montreal Impact verlaten voor een avontuur in Los Angeles bij LAFC. Hij werd gewisseld voor twee spelers. Ondertussen speelt Ciman in Toronto, maar de kans bestaat dat hij opnieuw Canada moet verlaten.

De Major League Soccer is een competitie die steeds beter wordt, mede dankzij de invloed van andere Amerikaanse sporten en de uitstekende werking. Het Conference-systeem, de salarisplafonds, trades en drafts zijn de dagelijkse dingen aan de andere kant van de oceaan, maar in Europa zijn ze amper bekend.

Laurent Ciman werd ondertussen al "slachtoffer" van dat systeem. Zo moest hij Montreal Impact verlaten voor Los Angeles FC. Dat was tegen zijn wil. De ex-Rode Duivel keerde daarna opnieuw naar Canada (Toronto FC, nvdr) om de beste zorgen voor zijn autistische dochtertje te kunne krijgen.

Expansion draft 

In 2020 komen er met Inter Miama en Tennessee FC twee clubs bij in de MLS. Dat betekent dat beide clubs elk vijf spelers mogen aantrekken die "niet beschermd" zijn door hun club. Die situatie wordt ook de expansion draft genoemd.

Spelers jonger dan 25 die opgeleid zijn door de club (je mag geen jong talent wegplukken), beschermde spelers (zoals Carlos Vela bij LAFC) of clubs die tijdens de vorige expansion draft al spelers verloren (zijnde Dallas FC, DC United, Vancouver, New York Red Bulls en Houston Dynamo) mogen niet betrokken worden.

Blijven over: 222 beschikbare spelers voor de twee nieuwe clubs. Laurent Ciman maakt daar deel van uit. Omdat hij het profiel heeft en eerder al werd verkozen in het MLS Team of the Year, bestaat de kans dus dat de verdediger een grote ervaring kan zijn in en voor de nieuwe teams. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties