Voorzitter Sint-Truiden kijkt met afschaffing RSZ-voordeel naar toekomst: "Jonge talenten zullen verleden tijd zijn"
Dante Bellon
| 4 reacties

Voorzitter Sint-Truiden, David Meekers, kijkt met afschaffing RSZ-voordeel naar toekomst: "Jonge talenten zullen verleden tijd zijn"

Voorzitter Sint-Truiden kijkt met afschaffing RSZ-voordeel naar toekomst: "Jonge talenten zullen verleden tijd zijn"
Foto: © photonews

Naar aanleiding van het voorstel van N-VA om de RSZ-voordelen bij voetballers af te schaffen, kwamen enkele voorzitters en sterke mannen uit de voetbalwereld op de proppen met reacties. Ook David Meekers van Sint-Truiden.

Onder andere Ivan De Witte en Joseph Allijns wierpen hun licht al op het voorstel van de Vlaams-nationalisten. Ook in Sint-Truiden kijkt men met argusogen naar de politiek vandaag de dag. 

"Het is niet abnormaal dat de politiek om de afschaffing vraagt. Al denk ik dat er eerst een deftige dialoog moet zijn met alle betrokken partijen", legt David Meekers, voorzitter van Sint-Truiden, uit aan Het Nieuwsblad

"Het is mede dankzij deze regel dat het voetbal in België deze competiviteit aanhoudt. De topclubs doen het goed in Europa. Het zou een drama zijn voor hen, maar ook voor ons, kleinere clubs, als dat zou verdwijnen. De (Belgische) toptalenten zullen gauw de weg elders zoeken."

Net zoals zijn collega's heeft ook Meekers een boodschap voor de politici. "Een regering moet voor verandering zorgen. Het lijken wel verkiezingen. Ik vind het dus jammer dat politieke partijen hier nu uitspraken over doen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties