Cercle wil nog voor Nieuwjaar verlost zijn van de rode lantaarn: "Psychologisch is dat erg belangrijk voor ons"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Bernd Storck wil de rode lantaarn nog voor Nieuwjaar kwijt zijn bij Cercle Brugge

Cercle wil nog voor Nieuwjaar verlost zijn van de rode lantaarn: "Psychologisch is dat erg belangrijk voor ons"
Foto: © photonews

Zaterdag staat de onvervalste degradatietopper tussen Waasland-Beveren en Cercle Brugge op het programma. Vooral voor de Vereniging is het noodzaak om te winnen, want bij een nederlaag loopt de kloof met de Waaslanders op tot 6 punten. Bernd Storck probeert zijn manschappen mentaal klaar te stomen.

Psychologisch is het zwaar om laatst te staan in het klassement en daarom wil Bernd Storck zijn spelers positivisme bijbrengen. Daar zorgden ze voor de interlandbreak ook al zelf voor door in de laatste minuut het winnende doelpunt te scoren tegen STVV. "Daar hebben we veel moraal uit geput", zei de Duitse trainer bij Sporza.

Het komt goed met Cercle.

"De groep verwelkomde 19 nieuwe spelers sinds vorig seizoen en die kwamen met andere verwachtingen dan de laatste plaats naar hier. Ik probeer ze nu samen te brengen door positief te zijn en ze vertrouwen te geven met individuele oefeningen en hen plezier te laten beleven", ging hij verder.

Want de missie is duidelijk: niet degraderen. Om dat te bewerkstelligen moeten ze van de rode lantaarn af, liever vroeger dan later. "Psychologisch is het voor ons belangrijk dat we nog voor de winterstop van de laatste plaats weg zijn. Dan kunnen we met een positief gevoel op winterstage vertrekken. Het komt goed met Cercle", besloot Storck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties