Belgische fans kunnen vanaf woensdag EK-tickets kopen

Dante Bellon
| 0 reacties
Belgische fans kunnen vanaf woensdag EK-tickets kopen
Foto: © photonews

Voor het Europees kampioenschap voetbal van 2020 zijn er al meer dan anderhalf miljoen tickets verkocht. Vanaf woensdag kunnen ook de fans van de Rode Duivels tickets kopen.

Woensdag 4 december om 14 uur start de officiële verkoop voor de fans van de landen. Deze ticketverkoop duurt twee weken tot en met woensdag 18 december 14 uur. Dat zijn de goedkoopste tickets van vijftig euro die via de officiële supportersvereniging 1895 worden aangeboden. De Belgen krijgen 10.000 tickets voor Sint-Petersburg, 7.000 voor Kopenhagen.

In Rusland zal er opnieuw gewerkt worden met een fan-visum voor de supporters. Ook niet-leden van 1895 kunnen vanaf woensdag kaarten aanschaffen via UEFA. Unicum in 2020: het ticket zal voor het eerste geldig zijn via de smartphone. Daar zal ook broodnodige info op staan. 

De UEFA zal naar aanleiding van de vele uitstoot van de vliegtuigen, die de fans over en weer brengen, 600.000 bomen planten in de deelnemende steden. “We zorgen ervoor dat de vluchten koolstofvrij worden afgewerkt”, zegt Martin Kallen, CEO Events bij UEFA. Ook wil de Europese voetbalbond ronde de stadions zo weinig mogelijk plastiek gebruiken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties