Nicolas Penneteau na de bekerzege tegen AA Gent: "Een grootse collectieve prestatie"

Dante Bellon
| 0 reacties
Nicolas Penneteau na de bekerzege tegen AA Gent: "Een grootse collectieve prestatie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was niet enkel Massimo Bruno die een groot aandeel had in de bekerzege van Charleroi tegen AA Gent. Nicolas Penneteau moest één keer ferm uit de hoek komen en hield zijn netten schoon. Charleroi won dankzij een doelpunt van Bruno in de slotfase met 1-0.

De Franse doelman van Charleroi had niet zoveel grootse dingen te doen woensdagavond in het bekerduel tegen AA Gent. "We hebben de wedstrijd defensief goed aangepakt. Het was een grootse collectieve prestatie", zei Nicolas Penneteau na de wedstrijd.

Charleroi domineerde Gent zelfs. "We domineerden de wedstrijd. We durfden voetballen van achteruit en ook vooraan zat het goed. We wilden de wedstrijd van bij het begin stevig aanvatten. Het is jammer dat we niet meer kansen konden creëren", vervolgt hij. 

Acht wedstrijden, zes clean sheets

Maar een doelpunt van Massimo Bruno en volstond voor de zege. Achterin hield Penneteau zijn netten schoon met een magistrale redding op een grote kans van de bezoekers, helemaal op het einde van de match. "We wisten dat ze druk gingen zetten en dat het kon gebeuren. Ik deed een goede redding en heb daarmee mijn team geholpen."

Een zege en ook een kwalificatie die de resultaten van de afgelopen weken bevestigt. Penneteau pakte ook zijn zesde clean sheet in acht wedstrijden. "Achterin staat het sterk. Dat is belangrijk want één doelpunt kan een heel ander beeld geven en alles omgooien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties