Factcheck: Cercle Brugge - "Het is nu al zes weken op rij dat we een punt verdienen"

Hannes Van Gael
| 4 reacties

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge kreeg zaterdag een nieuwe domper te verwerken. Zes dagen na de verdienstelijke partij op Standard en late winning goal van Avenatti ging de Vereniging in eigen huis met 1-2 kopje onder tegen Genk. Er is duidelijk beterschap onder Storck maar de punten volgen maar niet.

De spelers konden hun ontgoocheling maar moeilijk wegsteken na het nieuwe puntenverlies. “Het ontbrak ons aan dat tikkeltje geluk. Zo kwamen zij op voorsprong met een afgeweken schot. Het is nu al zes weken op een rij dat we goed meedoen met de tegenstander. Soms verdienden we een overwinning en eigenlijk altijd een punt”, legde Thibo Somers uit na de match.

Maar klopt dat wel? We gaan even terug in de tijd en we beginnen bij de match die nog vers in het geheugen ligt.

Cercle Brugge - KRC Genk: 1-2

De thuisploeg had lang het betere van het spel en kwam ongelukkig op achterstand. De zoektocht naar de 1-1 werd na enkele 100% kansen beloond, maar na de 1-2 vier minuten later gingen de kopjes naar beneden. Een punt uit deze partij zou niet gestolen zijn.

Standard - Cercle Brugge: 2-1

In de eerste helft had Standard de match al met 3-0 in een beslissende plooi kunnen leggen, maar het ging de rust in met 1-0. Cercle vocht knap terug na de pauze en had enkele kansen op de 1-2. In de toegevoegde tijd viel het dubbeltje op de andere kant door een goal van Avenatti.

Waasland-Beveren - Cercle Brugge: 1-1

W-B domineerde de eerste helft en de Bruggelingen de tweede. Een puntendeling was billijk.

Cercle Brugge - STVV: 2-1

Anderlecht - Cercle Brugge: 2-1

RSCA had weinig overschot. De 2-2 werd afgekeurd voor een fout op doelman Van Crombrugge en in de slotfase kopte Foster naast een onbewaakte kooi. Een punt zat er zeker in.

Cercle Brugge - Moeskroen: 2-2

Moeskroen kwam twee keer terug na een achterstand. Het scoorde de 2-2 na een penaltyfout van Hubert, die daar nooit een overtreding mocht maken. Verdiend punt, maar er zat meer in.

Racing Genk - Cercle Brugge: 1-0

De landskampioen kwam verdiend op voorsprong en liet de kansen op 2-0 liggen. Vervolgens lieten Hazard en Gory niet te missen kansen liggen. Ook hier zat er meer in.

Conclusie: van de acht wedstrijden dat Bernd Storck aan het roer staat bij de hekkensluiter had Cercle in de laatste zeven partijen inderdaad een punt of meer kunnen pakken (in drie daarvan deed het dat ook). Alleen in de eerste match van Storck, de 0-3 tegen Charleroi, werd er kansloos verloren. De balans van Cercle onder de Duitser: 5 op 24.