Analyse Anderlecht en Club weer in zelfde vaarwater: interesse om vraagprijs te rechtvaardigen?
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Is Yohan Boli nog 2,5 miljoen euro waard met nog zes maanden contract?

Anderlecht en Club weer in zelfde vaarwater: interesse om vraagprijs te rechtvaardigen?

Anderlecht wil tijdens de wintermercato Yohan Boli van STVV aantrekken. Dat de spits nog maar zes maanden contract heeft, maakt hem natuurlijk interessant. Dat hij kan scoren ook. Dat ook de andere topclubs genoemd worden als geïnteresseerde partijen verbaast toch ook niemand meer?

STVV wil nog 2,5 miljoen euro voor hun topschutter. Geen haar op het hoofd van Michael Verschueren dat er aan denkt om dat te betalen voor een speler die binnen zes maanden transfervrij is. Maar uiteraard is intussen ook de interesse van Club Brugge bekend. Het debacle met Mbaye Diagne indachtig is dat ook geen verrassing.

De topclubs vissen wel meer in dezelfde vijver, maar in deze lijkt Philippe Clement toch een ander profiel te zoeken. Hij wil een aanvaller die met de rug naar de goal kan spelen, terwijl Boli toch liever in de ruimte wordt aangespeeld. Maar zulke trucs worden wel meer uitgehaald om de prijs op te drijven.

Counterspits?

De fans van Anderlecht zitten wel niet te wachten op Boli en het zal niet de klapper worden die Michael Verschueren nodig heeft om de negativiteit te weren. Maar hij moet het ook doen met een heel beperkt budget. Creatief zijn is dan de boodschap. Nog geen 700.000 euro moeten neertellen voor een nieuwe rechtsachter bijvoorbeeld...

"Het is een counterspits", klinkt het bij veel analisten. Hoeveel goals heeft Anderlecht alweer gemaakt uit scherpe tegenaanvallen? Het is weer afwachten wat paars-wit met de Ivoriaan gaat aanvangen. Is hij back up voor Roofe of een optie om met twee spitsen te spelen? Hij weegt alvast meer op een verdediging, waardoor Roofe meer ruimte zou krijgen. Maar zover is het nog niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties