Interview Van Binst begrijpt de keuzes niet: "Uit die 37 spelers moet je toch een beter elftal kunnen samenstellen dan dit?"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 39 reacties

Gille Van Binst pleit voor een type-elftal bij Anderlecht

Van Binst begrijpt de keuzes niet: "Uit die 37 spelers moet je toch een beter elftal kunnen samenstellen dan dit?"
Foto: © photonews

Play-off 1 halen wordt geen half maar een heel mirakel... Anderlecht leek onder Frank Vercauteren op weg om de inhaalrace in te zetten, maar een 1 op 6 tegen Oostende en Charleroi deed hen struikelen. "Jeugd, allemaal goed en wel, maar daarmee win je geen matchen", zucht Gille Van Binst.

Nog geen 21 jaar gemiddeld was het elftal dat zondag het veld opstapte tegen Charleroi. Met die bambino's wordt het wel heel moeilijk, denkt Van Binst. "Waar zitten die andere mannen eigenlijk? Saief? Musona? Niet goed genoeg? En wat er nu op het veld staat, is wel goed genoeg?", vraagt Van Binst zich af. 

"Ze hebben hun kans weer gemist. Met zes op zes tegen Oostende en Charleroi - wat toch wel mogelijk moest geweest zijn - stond je nu bijna in de top zes. Dan had je ook vertrouwen. En nu komen die matchen tegen Standard, Antwerp, Club Brugge en Genk. Voor hetzelfde geld hoeven ze deze winter geen transfers meer te doen, want dan hebben ze toch niks meer om voor te spelen."

"Met een beloftenteam kan je geen matchen winnen, laat staan play-off 1 halen. Thuis absoluut de nul willen houden tegen Charleroi begreep ik ook niet goed. Die twee wissels op het einde waren toch niets anders dan dat?"

Met een beloftenteam kan je play-off 1 niet halen

Van Binst zoekt naar een constante bij Anderlecht, maar vindt ze niet. "Elke week drie-vier andere namen. Kompany en Sandler die om de haverklap geblesseerd zijn. Kompany die te veel met zijn ploeg bezig is en te weinig met zijn eigen prestatie. Doku en Amuzu zijn twee rappe mannekes, maar er komt zo weinig uit voort. Hoe moet je dat nog gaan veranderen?"

"Er zit geen balans in, geen evenwicht. Ze zoeken en zoeken, maar vinden niet. Maak eens een typeploeg en speel daar een week of vier mee. Ik denk dat je toch een betere ploeg kan samenstellen dan dit uit die 37 spelers die er zijn? Maar ja, te veel kwantiteit en te weinig kwaliteit... Ik ben ook benieuwd wat die Panamese rechtsachter gaat bijbrengen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties