Analyse Rode Duivel en toch op de bank bij Anderlecht: paars-wit beschermt Verschaeren
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties

Yari Verschaeren wordt even rust gegund bij Anderlecht

Rode Duivel en toch op de bank bij Anderlecht: paars-wit beschermt Verschaeren
Foto: © photonews

Rode Duivel en op de bank bij Anderlecht, het klinkt toch wat contradictorisch. Yari Verschaeren werd tegen Oostende na een zwakke partij al vrij vroeg gewisseld en zat tegen Moeskroen en Charleroi op de bank. Een plan dat al langer speelde in de trainersstaf.

Verschaeren zou wel eens een paar weken genoegen moeten nemen met een invallersrol. De aanvallende middenvelder betaalt nu de prijs van zijn quasi onbestaande voorbereiding. Hij kreeg nog een aantal weken vakantie na het EK met de beloften, maar stond wel meteen in de basis bij het seizoensbegin. De beslissing om hem extra congé te geven was ook begrijpelijk, want hij had play-offs en examens gecombineerd om daarna al meteen de voorbereiding op het EK te starten.

Zijn vorm ging niet in stijgende lijn en met twee goals en één assist bleef hij onder de verwachtingen. In Neerpede klinkt het al langer dat hij eens een aantal weken op de bank zou moeten zitten, net zoals ze ooit met Youri Tielemans gedaan hebben toen die in een vormdip zat. Tielemans kwam daar veel sterker uit en speelde daarna op niveau.

Motor

Het probleem is dat Anderlecht een goeie Verschaeren nu meer dan nodig heeft, zeker door de blessurelast waarmee Nacer Chadli kampt. In principe staat Verschaeren verder in zijn ontwikkeling dan Amuzu en Doku, maar zijn motor is ook nog niet helemaal afgesteld zoals het moet. Dat kan ook niet op zijn leeftijd.

Er zijn weinig tieners die een constante in hun prestaties kunnen leggen. "Ik kies momenteel voor de beste elf", zei Vercauteren zondag. Op training steekt Verschaeren ook niet boven zijn concurrenten uit. De vraag is hoelang Anderlecht het zich kan permitteren om hem op de bank te houden. Want het gemor was zondag al duidelijk hoorbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties