Wat heeft 1B te bieden dit weekend? Gehavend Beerschot, refs onder de loep en eerste zeges voor Bracconi en Vreven?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Wat heeft 1B te bieden dit weekend? Gehavend Beerschot, refs onder de loep en eerste zeges voor Bracconi en Vreven?
Foto: © photonews

Het is vrijdag dus we maken ons weer op voor een nieuwe speeldag in de eerste klasse B, die bol staat van de spanning. De partij tussen Beerschot en Virton van vorige week was daar het ultieme bewijs van. Dit weekend staat er weer heel wat te gebeuren in de Proximus League.

Roeselare - OHL

Na een desastreuze start van de competitie staan de West-Vlamingen niet langer op een degradatieplaats. Na vier speeldagen in de tweede periode is KSV Roeselare zelfs de poeg met de meeste gemaakte doelpunten (10). Plots lijkt iedereen -Naessens (2x), Renan, Tulio, Nouri, Casagolda, Godwin, Voet, Bassani en Camargo- de weg naar doel te vinden.

Bij OHL is er een beetje sprake van decompressie na de eerste periodetitel. De ploeg die in de eerste helft uitpakte met een zeer strakke organisatie liep al twee keer tegen drie tegen doelpunten aan (0-3 tegen Beerschot en 3-2 tegen Lommel).

Virton - Lommel

De revelatie van de heenronde is nog steeds op zoek naar een eerste overwinning na een nederlaag en drie gelijke spelen. Kersvers trainer Bracconi heeft inmiddels al wat tijd gehad om zijn eigen accenten aan te brengen in de groep. Lommel herleeft helemaal onder Maes  en wil weer over Roeselare naar een veilige zesde plaats wippen in het algemene klassement.

Westerlo - Beerschot

Beerschot is sinds dit seizoen niet langer het zwarte beest van de Kemphanen, nadat ze in het eigen kuipje na tien matchen zonder zege eindelijk nog eens konden winnen tegen de Mannekes. Westel speelt met het mes op de keel, want bij een nederlaag bedraagt de achterstand op de leider al zeven punten.

De bezoekers komen gehavend aan de aftrap. Dom en Ibara zijn geschorst na hun rode kaarten tegen Virton. Holzhauser zorgde toen in extremis nog voor een punt. De Oostenrijker is helemaal ontketend onder Losada. Zijn statistieken -5 goals en 4 assists- bewijzen dat. Voor het overige is er weinig scorend vermogen bij Beerschot, dat als enige nog ongeslagen is in de tweede periode.

Union - Lokeren

De Waaslanders moeten het jaar na de degradatie opnieuw voor het behoud vechten. Stijn Vreven werd drie weken geleden aangesteld als T1, maar onder de motivator boekte Lokeren ook maar 1 op 9. Scoren blijkt bijzonder moeilijk voor de rode lantaarn en mentaal is de groep zeer broos. Vreven besloot overigens om enkele jongens (rotte appels?) naar de B-kern te verwijzen.

Scoren al ook zondag moeilijk worden voor Sporting, want tegenstander Union hield in de laatste vijf matchen (waarvan een bekermatch) vier keer de netten schoon. De Brusselaars strijden volop mee voor de tweede periode.

Refs onder de loep

Tot slot zullen ook de prestaties van de scheidsrechters met argusogen gevolgd worden. Vorig weekend riepen Beerschot en OHL op om de VAR in te voeren in 1B en om ook als professionele clubs behandeld te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties