Bölöni tempert de verwachtingen voor de wintermercato: "Wij zijn niet de 'big spenders'"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

Laszlo Bölöni tempert de verwachtingen voor de wintermercato bij Antwerp

Bölöni tempert de verwachtingen voor de wintermercato: "Wij zijn niet de 'big spenders'"

De wintermercato staat voor de deur en dat is meestal een hectische periode. Maar niet voor clubs die het goed doen. Paniekaankopen zijn niet aan de orde en er kan gezocht worden naar gerichte versterkingen. We legden het thema voor aan Antwerp-trainer Laszlo Bölöni.

"Dat is een onderwerp dat we nog niet hebben aangesneden", stak Laszlo Bölöni van wal. Daarnaast temperde hij ook de verwachtingen voor de maand januari. "In die drie jaar die ik hier ben heeft Antwerp niet een keer ‘gek gedaan’ op de transfermarkt."

"We hebben het geld niet zomaar uit ramen en deuren gegooid. Over de drie seizoenen op het hoogste niveau heeft Antwerp 10 à 12 miljoen euro uitgegeven aan transferbedragen. Er zijn clubs die meer dan dat hebben uitgegeven voor één speler, en zo zijn er enkele voorbeelden. Dat zie je bij Antwerp niet", ging de Roemeen verder.

Niet overbetalen voor toppers

Er werden tal van grote namen aangetrokken, maar extreem veel betaalde de club daar niet voor. Defour, Mirallas en De Sart (uiteindelijk betaalde RAFC nog een kleine som aan STVV) werden gratis gehaald, Gano en Hoedt worden gehuurd en Benson is met zijn 3M het clubrecord.

"Als je als Belgische speler een topper wil aantrekken, dan moet je overbetalen. Anders blijft hij wel in Spanje, Engeland of Italië. Onze politiek is om ons wel te mengen op de markt, maar op een intelligente manier", besloot hij. Wat hij daarmee bedoelt, komen we wellicht in januari te weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties