Uitblinker van Standard-Anderlecht wuift lof weg: "Elias heeft vandaag getoond waarom hij Rode Duivel werd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Luik
| 10 reacties

Hendrik Van Crombrugge was dé uitblinker in Standard-Anderlecht

Uitblinker van Standard-Anderlecht wuift lof weg: "Elias heeft vandaag getoond waarom hij Rode Duivel werd"
Foto: © photonews

Als we spreken over de meest efficiënte zomertransfer van Anderlecht zal het toch een race worden tussen Nacer Chadli en Hendrik Van Crombrugge. Iedereen ziet hoeveel punten de aanvaller al opleverde met zijn goals en assists. Maar hoeveel zou Van Crombrugge er al verdiend hebben?

Zeven clean sheets, dat zijn aanvallers in zes van die gevallen niet wisten te scoren, is zijn schuld niet. In Sclessin moest hij zich wel één keer omdraaien, maar daar kon hij niks aan doen. Zijn andere reddingen waren wel cruciaal om met een punt naar huis te gaan.

"Bedankt, dat doet deugd om belangrijk te zijn met enkele goeie reddingen", lachte Van Crombrugge. "Wat de moeilijkste was? Geen idee. Ik wil wel benadrukken dat dit punt een resultaat is van het collectief. Hoe wij in de tweede helft gespeeld hebben, was heel sterk. We stonden er als blok."

 Van Crombrugge mocht gerust wat lof naar zich toe trekken. Maar zo zit hij niet in elkaar. "Heb je gezien hoe Elias vandaag gespeeld heeft? Voor mij heeft hij nog maar eens bewezen waarom hij opgeroepen werd voor de nationale ploeg. Hij heeft bijna elk duel gewonnen. Trouwens, de verdediging is de sectie die het meest progressie heeft gemaakt sinds begin dit seizoen. Elias en Kana hebben een goeie verstandhouding. We slikken enorm weinig doelpunten met hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties