Anderlecht-fans beleven horrornamiddag in Luik: "We zijn behandeld als criminelen"

Anderlecht-fans beleven horrornamiddag in Luik: "We zijn behandeld als criminelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was gisteren geen al te leuke verplaatsing voor de Anderlecht-fans naar Sclessin. Voor de wedstrijd waren er al rellen en dat bracht de politie in Luik in volle paraatheid. Dat maakte dat de rest van de supporters ook een zware avond beleefden.

Het duurde lang voordat de fans na de match van de parking voor het stadion mochten. De politie sloot de hekken tot anderhalf uur na de wedstrijd. De supporters werden er gefrustreerd door en lanceerden nog wat vuurwerk. Daarop haalde de politie het waterkanon en het traangas boven. 

Toen de poorten eindelijk open gingen werden ze tegen 5 km/u begeleid tot aan de autostrade, daarna werden ze nog 20 kilometer begeleid. "We zijn behandeld als criminelen", aldus Ivan Boelens, voorzitter van de Gentse Verstandhouding. "Het begon al voor de match. We moesten allemaal verzamelen op parking Crisnée. Daarna werden we per negen bussen begeleid tot aan het stadion."

Dit was geen beleving voor de supporters

De relschoppers voor de match hadden daar wel ook een deel in. "Ik heb gehoord van één bus waar iedereen afgestapt is inderdaad", aldus Boelens. Blijkbaar zou het een reactie geweest zijn op een aanval van de harde kern van Standard vorig jaar in Schepdaal. "Maar daar hadden wij niets mee te maken. Dit was geen beleving meer voor de supporter. Zo behandel je fans niet", besluit Boelens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties