Viertal komt in aanmerking voor positie van Haroun: veel hangt af van fitheid Defour

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Viertal komt in aanmerking voor positie van Haroun: veel hangt af van fitheid Defour

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Een gebroken pols houdt Faris Haroun tot na Nieuwjaar aan de kant. Een aderlating voor Antwerp, dat niet alleen zijn aanvoerder moet missen, maar ook een uiterst nuttige pion op het middenveld.

Ondanks zijn 34 lentes is Faris Haroun nog steeds onmisbaar voor Antwerp. Alleen tijdens zijn periode van 'transferitis' werd hij twee keer uit de basiself gehouden, maar voor het overige speelde hij nagenoeg alles. Achteraf bekeken had Antwerp gelijk door hem niet naar Gent te laten vertrekken. Zelf zette Haroun zich al snel over die gemiste transfer.

Dit jaar zal hij door zijn polsbreuk niet meer in actie komen, dus moet Bölöni op zoek naar een andere controlerende middenvelder. Steven Defour, Sander Coopman, Alexis De Sart en Martin Hongla komen daarvoor in aanmerking.

De korte periode waarin Defour fit was, werd hij steevast aan Haroun gekoppeld op het middenveld. De gewezen Rode Duivel kan ook als controleur uit de voeten en komt de bal vaak erg laag oppikken. Over zijn kwaliteiten als verdedigende middenvelder bestaat geen twijfel. Over zijn fysieke paraatheid wel. Op de vraag op Defour in 2019 nog zal spelen kan Bölöni geen sluitend antwoord geven.

Voor en na de optredens van Defour vormde De Sart een duo met Haroun. Vooral de laatste weken speelde hij zich in de harten van de Antwerp-fans met goede prestaties in de topmatchen. Kan net zoals Defour op posities 6 en 8 uit de voeten, al is De Sart wel voor 100% fit.

Coopman kwam de laatste tijd terug un beeld na een lange periode van tribunezitten. De West-Vlaming was steeds gemotiveerd blijven trainen en had een bemoedigend gesprek met de trainer. Die ziet hem als een centrale middenvelder en niet als een flankspeler. Coopman kan op 8 of 10 spelen, maar heeft wel een controleur naast/achter zich nodig.

Fitte Defour speelt

Tot slot is er nog Hongla. Hij is de meest verdedigend ingestelde middenvelder van het opgesomde viertal en kwam niet echt in aanmerking om naast Haroun te spelen. Korte invalbeurten waren zijn deel de voorbije weken, als hij al in de wedstrijdselectie zat. Zijn laatste lange optreden dateert van 6 oktober, toen hij tegen Standard de geblesseerde Defour na een halfuur kwam vervangen.

De meest logische combinatie lijkt momenteel de tandem De Sart-Coopman. Beide spelers zijn fit en kwamen de voorbije weken in actie. Tenzij Defour fit is natuurlijk. Dan komt hij wellicht in de plaats van Coopman, maar men wil nu uiterst voorzichtig omspringen met de gewezen Rode Duivel. Bij zijn debuut werd hij niet bepaald gespaard en daarvan draagt hij nog steeds de gevolgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties