Twee eersteklassers willen technische werkloosheid van spelers inroepen, al is dat slechts een druppel op een hete plaat

Clint Vens
| 12 reacties
Twee eersteklassers willen technische werkloosheid van spelers inroepen, al is dat slechts een druppel op een hete plaat

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische eersteklassers zien hun spelers enkele maanden op non-actief staan door de coronacrisis. De kassa wordt niet gespijsd, maar ondertussen moeten de lonen wel verder worden uitbetaald en dat beginnen enkele teams te voelen in hun portemonnee.

Volgens Het Laatste Nieuws hebben zowel Zulte Waregem als Standard zich gemeld bij de spelersvakbond Sporta. "Dat zijn de twee ploegen die zich op dit moment gemeld hebben bij ons om de mogelijkheden van technische werkloosheid te bekijken", bevestigt Stijn Boeykens van de spelersvakbond Sporta aan de krant. 

Door het speciaal RSZ-statuut in België dat momenteel op de helling staat, ontvangt de club slechts een uitkering van 2.352,21 euro bruto per maand. Slechts een fractie van de hoge lonen die beide teams uitkeren. Voor de spelers zelf zou het wel een financieel drama betekenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties