Spelersvakbond wil Belgische clubs op één lijn krijgen omtrent technische werkloosheid: "Het is legaal, maar ik denk niet dat het moreel verantwoord is"
Redactie
| 0 reacties

Spelersvakbond Sporta wil de Belgische clubs op één lijn krijgen in de discussie over technische werkloosheid

Spelersvakbond wil Belgische clubs op één lijn krijgen omtrent technische werkloosheid: "Het is legaal, maar ik denk niet dat het moreel verantwoord is"
Foto: © photonews

Zoals het er nu voor staat zijn er al enkele Belgische profclubs die hun spelers en trainers op technische werkloosheid hebben gezet, terwijl de Pro League dat heeft afgeraden. Andere clubs lieten hun spelers inleveren, terwijl andere clubs nog niets deden.

De Belgische spelersvakbond Sporta vindt het jammer dat de beslissingen zo uiteenlopend zijn en wil die nu op één lijn krijgen. "We hebben de clubs eerst laten doen. Nu komen wij op het terrein om alle maatregelen op één lijn te krijgen", legde Sébastien Stassin van Sporta uit bij Sporza.

Drie zaken spelen mee in dit debat: spelers, clubs en de publieke opinie. Zo wordt het argument bovengehaald dat spelers nauwelijks bijdragen aan de sociale zekerheid en er nu op terugvallen.

"Het is legaal wat de clubs doen, maar of het moreel verantwoord is, ik denk het niet. Er zijn spelers die minder dan 100.000 euro bruto per jaar verdienen. Zij kunnen bij technische werkloosheid in de problemen komen", stelde hij. 

"Er is dagelijks contact met spelers uit 1A en 1B. We hopen deze week nog een voorstel te kunnen presenteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties