Westerlo denkt dat competitiehervorming zal uitdraaien op een tactisch steekspel: "Het gaat om eigenbelang en niet om dat van het Belgisch voetbal"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 67 reacties
Westerlo denkt dat competitiehervorming zal uitdraaien op een tactisch steekspel: "Het gaat om eigenbelang en niet om dat van het Belgisch voetbal"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Wat brengt de toekomst voor het Belgisch voetbal? De komende weken zullen we de antwoorden op die vraag geserveerd krijgen. Ondertussen proberen clubs die beslissing in hun voordeel te laten uitdraaien.

Naargelang de beslissingen van de licentiecommissie en het aantal ploegen dat in aanmerking komt voor profvoetbal zal de Pro League een nieuw competitieformat voorstellen. Wim Van Hove van Westerlo hoopt alvast dat 1B grondig onder handen wordt genomen én droomt stiekem van 1A.

Het heeft allemaal weinig te maken met het belang van het Belgische voetbal, het gaat om eigenbelang.

"Nog eens een jaar 1B met acht ploegen? Het niveau mag dan wel gestegen zijn, het is een formule die volledig uitgeleefd is", reageerde hij bij Het Nieuwsblad. "Als winnaar van de reguliere competitie hopen wij kans te maken op promotie, maar er zijn nog veel scenario’s mogelijk. Veel zal afhangen van de beslissingen van het BAS rond het toekennen van de licenties."

Ondertussen ziet Van Hove veel lobbywerk. "De discussie over een mogelijke competitiehervorming wordt allicht een strategisch steekspel. Alle meningen die ik de voorbije weken heb zien passeren waren gekleurd was. Het heeft allemaal weinig te maken met het belang van het Belgische voetbal, het gaat om eigenbelang", besloot Van Hove.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties