Dit is jullie elftal van het seizoen 2019-2020
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 31 reacties
Dit is jullie elftal van het seizoen 2019-2020
Foto: © SC

Vorige week vroegen we naar de 11 spelers die de meeste indruk op je lieten tijdens het voorbije seizoen (2019-2020). Deze 11 spelers gingen met de meeste stemmen lopen. Club Brugge is hofleverancier met vijf spelers.

Keeper

In doel gingen de meeste stemmen naar Simon Mignolet. De doelman van Club Brugge kon rekenen op meer dan 60% van de stemmen. Op de bank mag Hendrik Van Crombrugge (23%) gaan zitten. Het podium wordt vervolledigd door Sinan Bolat (5%).

Verdediging

In de verdediging kozen jullie voor Clinton Mata (69%), die eerder door de fans van Club Brugge verkozen werd als Brugs speler van het jaar. Simon Deli (51%), Wesley Hoedt (31%) en Vincent Kompany (25%) vervolledigen deze wel erg solide defensie. Al moet het gezegd dat er maar één echte flankverdediger in het elftal staat.

Middenveld

Op het middenveld gingen de meeste stemmen naar Gouden Schoen Hans Vanaken (57%) en Vadis Odjidja (31%), de man die het spel dirigeerde bij een bij wijlen flitsend AA Gent. Op de flanken mogen sneltreinen Krepin Diatta (44%) en Jeremy Doku (30%) voor de aanvallende impulsen zorgen.

Aanval

In de aanval werden de gedeelde topschutters Dieumerci Mbokani (73%) en Jonathan David (68%) aan elkaar gekoppeld. Mbokani stond bij onze lezers het vaakst in het elftal.

Bank

Een eervolle vermelding voor de spelers die het elftal net niet haalden: Ruud Vormer (22%), Nacer Chadli (18%), Michael Ngadeu-Ngadjui (17%), Eduard Sobol (15%), Zinho Vanheusden (14%) en Didier Lamkel Ze (13%). Zij moeten, samen met Van Crombrugge tevreden zijn met een plaatsje op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties