Elke club geeft aan dat ze Club Brugge en Anderlecht niet wil ontvangen bij de competitiestart en wel om een heel duidelijke reden

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 32 reacties
Elke club geeft aan dat ze Club Brugge en Anderlecht niet wil ontvangen bij de competitiestart en wel om een heel duidelijke reden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nationale Veiligheidsraad heeft alle grote evenementen verboden tot en met 31 augustus. Dan is de Belgische competitie al enkele speeldagen ver, dus zullen clubs hun eerste matchen zonder publiek moeten afwerken.

Geen publiek betekent ook een pak minder inkomsten dan voorzien voor de clubs. Zeker als ze grote clubs ontvangen. Dat beseffen ze maar al te goed bij de Pro League, dus gaf kalendermaker Nils Van Brantegem aan teams de kans om hun voorkeur door te geven over welke drie teams ze in de beginfase van de competitie willen vermijden.

Club Brugge en Anderlecht vermijden

Maandag deelde Het Nieuwsblad die voorkeuren mee en wat blijkt: de 17 bevraagde clubs (met OHL en Beerschot, zonder Waasland-Beveren) gaven Anderlecht en Club op als te vermijden tegenstanders. Club zelf gaf Anderlecht, KAA Gent en Antwerp op, Anderlecht koos voor Club, KAA Gent en Standard.

Er zullen dus teams niet krijgen wat ze willen. "Er gaan dus al zeker vier clubs ongelukkig zijn. De universiteit heeft voor mij berekend dat er in totaal zo’n zeven teams ongelukkig zullen zijn. Maar: we houden sowieso rekening met twee van de drie voorkeuren", stelde Van Brantegem bij de krant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties