Racing Genk kan niet winnen in eerste oefenwedstrijd tegen eersteklasser

Na oefenwedstrijden tegen Union en Excelsior (Nederlandse tweede klasse) heeft Racing Genk voor de eerste keer tegen een eersteklasser gespeeld. Er werd 3-3 gelijkgespeeld tegen het Nederlandse Utrecht.

Vorig weekend had Utrecht nog 0-0 gelijkgespeeld tegen Antwerp. Maar tegen Racing Genk gingen de doelpunten er langs de twee kanten iets vlotter in.

Dessers mocht starten van trainer Hannes Wolf. De nieuwe spits van de Limburgers speelde van 2017 tot 2019 nog bij Utrecht en was dus extra gemotiveerd om tegen zijn ex-ploeg te spelen. Ook de licht onzekere Junya Ito mocht starten bij Racing Genk.

Bij de rust stond het 1-1. Utrecht kwam voor, maar net voor de rust scoorde Cyriel Dessers - wie anders - de gelijkmaker. Na de pauze scoorden Onuachu en Oyen nog. Onuachu was twee weken geleden nog besmet met het coronavirus en mocht tegen Excelsior een halfuur meevoetballen. Bij zijn tweede wedstrijd is het meteen raak voor de Nigeriaan.