Doelpuntenfestijn in 1B: Promovendus Seraing klopt ambitieus Lommel

In 1B werd de eerste speeldag op maandagavond afgesloten door een ambitieus Lommel dat het moest opnemen tegen nieuwkomer Seraing. In een doelpuntrijke wedstrijd won Seraing met 3-5.

Seraing nam na 10 minuten het eerste doelpunt voor zijn rekening. Seraing krijgt een penalty na een fout van Hendrickx en Mikautadze faalt niet.

Maar lang kan Seraing niet genieten van de voorsprong. Want op het kwartier komt Lommel langszij via een doelpunt van centrale verdediger Glenn Neven. En nog voor de rust lijkt Lommel de scheve situatie helemaal te hebben rechtgezet wanneer Juan Cejas de 2-1 scoort.

Ommekeer na de rust

Maar na de rust komt Seraing heel gretig uit de kleedkamer. Mikautadze is opnieuw de de schutter van dienst voor Seraing. Met een reboundgoal en een schot vanop links scoort de Metz-huurling zijn 2e en 3e doelpunt van de avond.

Mikautadze (opnieuw)

Op de counter en met een gelukje kan Zaroury de 3-3 scoren na een rebound via Seraing-doelman Dietsch maar ook nu kan Lommem niet standhouden. Het is opnieuw Mikautadze die scoort voor Seraing, zijn 4e van de avond al.

Tien minuten voor tijd krijgt Ndiaye de bal op een schotel aangeboden door zijn ploeg waardoor de 3-5 eindstand vastligt. Een zuur verlies voor Lommel, dat sinds de overname van Manchester City op sportief vlak beter wou presteren.