Interview Ex-speler uit portefeuille De Koster haalt zwaar uit: "Hij paaide me door te zeggen dat ik zijn tweede zoon was na De Bruyne"

Redactie
| 0 reacties
Ex-speler uit portefeuille De Koster haalt zwaar uit: "Hij paaide me door te zeggen dat ik zijn tweede zoon was na De Bruyne"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ibrahima Conte heeft Patrick De Koster als manager gehad. De Guinese international heeft zich dat beklaagd en wou nu voor ons exclusief zijn verhaal doen. "De Koster heeft mijn vertrouwen zwaar geschonden."

Conté is weer boven water gekomen bij Bulgaarse PFC Beroe Stara Zagora. Na zijn vertrek bij KV Oostende verbrak hij alle contact met De Koster, die hij nu zwaar op de korrel neemt. "Mijn carrière in België zat in stijgende lijn. Ik was van Gent naar Zulte Waregem gegaan, waar ik al mijn mogelijkheden kon benutten. En toen is Patrick De Koster in mijn leven gekomen", vertelt de aanvaller ons.

"Hij werd mijn manager en transfereerde me naar Anderlecht. Mijn salaris werd zelfs niet verhoogd, ik verdiende net hetzelfde als bij Essevee. Ik kreeg enkel een tekenpremie van 15.000 euro, terwijl hij genoeg in zijn zakken stak qua commissie op mijn transferprijs van 1,6 miljoen euro. Ik liet het passeren omdat ik bij de grootste club van België zat en ik mijn kwaliteiten wou tonen",  aldus de 29-jarige Conté.

Hij manipuleerde door te zeggen dat ik zijn tweede zoon was na De Bruyne

Zijn periode bij Anderlecht bracht niet wat hij ervan verwachtte en hij werd naar KV Oostende geloodst. "Stade Reims wou me toen, net als verschillende andere clubs, maar De Koster heeft categoriek geweigerd. Hij plaatste me bij zijn vriend Luc Devroe in Oostende. Een transfer van weer meer dan een miljoen euro, waar hij commissies op pakte. De toenmalige coach (Yves Vanderhaeghe, nvdr.) wou me zelfs niet."

"Ik speelde drie jaar bij KVO waar ik 23 matchen speelde en zelfs minder verdiende dan in Brussel. En nog had ik vertrouwen in hem. Hij manipuleerde me door te zeggen dat ik zijn tweede zoon was na De Bruyne. Toen andere managers met voorstellen kwamen, paaide hij me met Qatar en andere mooie beloftes. Maar Patrick De Koster heeft mijn carrière verziekt."

Je oogst wat je zaait

Tevreden over zijn carrière is hij dus duidelijk niet. "Ik had me - met alle respect voor dit mooie land - niet voorgesteld dat ik op mijn 29ste in Bulgarije zou spelen. Ik zag me in het slechtste geval in The Championship of in de Duitse tweede klasse. Toen ik heel diep zat bij Oostende probeerde ik De Koster te bereiken, maar hij heeft me nooit geantwoord. Ik heb toen alle contact verbroken. Maar toen ik het goed deed in mijn eerste seizoen hier kreeg ik wel telefoon van hem. Ik heb hem direct geblokkeerd."

"Hij is enkel in geld geïnteresseerd en heeft mijn vertrouwen geschonden. Voor mij is het geen verrassing wat hem overkomt. Je oogst wat je zaait. Ik hoop dat andere spelers ook hun ogen gaan openen en zullen spreken. Als ik kan helpen in deze affaire mogen ze me zelfs altijd contacteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties