Burgemeester van Brugge geeft aan waar Cercle Brugge zal spelen indien hun nieuw stadion niet tijdig klaar geraakt
Clint Vens
| 68 reacties

Volgens de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, zal Cercle Brugge tijdelijk in het nieuwe stadion van Club Brugge mogen spelen

Burgemeester van Brugge geeft aan waar Cercle Brugge zal spelen indien hun nieuw stadion niet tijdig klaar geraakt

Club Brugge wil over twee jaar in hun nieuwe voetbaltempel in Jan Breydel spelen. Voor Cercle Brugge wordt een oplossing gezocht aan de Blankenbergse steenweg, maar de vraag rest of dit wel tijdig klaar zal geraken?

Bij Cercle hebben ze deze zorgen al meermaals aangekaart. Burgemeester Dirk de Fauw heeft in een interview in de Krant van West-Vlaanderen aangegeven dat de Vereniging alleszins niet aan hun lot wordt overgelaten en stelt een opvallende tussenoplossing voor. 

"Is het stadion van Cercle niet tijdig klaar, dan zal het tijdelijk in het nieuwe stadion van Club mogen spelen. Wij eisten dat. Vincent Mannaert zei mij tijdens de voorstelling van hun bouwprogramma: ‘Wij zullen waarschijnlijk het eerste stadion in Europa zijn dat over drie volwaardige kleedkamers beschikt: één voor Club, één voor de bezoekers en één voor Cercle.”

Wachten op de Raad van State

“Ik hoop dat we de komende maanden een akkoord kunnen bereiken met Cercle. Alles hangt daarvoor eigenlijk af van het arrest van de Raad van State. Is dat gunstig, dan kunnen we voor alle partijen iets moois uitwerken."

"Dan komt alles in een stroomversnelling terecht, kan Cercle binnen twee jaar over een nieuw stadion beschikken langs de Blankenbergse Steenweg en Club binnen dezelfde termijn over het zijne op de Jan Breydelsite. Als het arrest van de Raad van State niet positief is zitten we met een groot probleem voor beiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties