Standard en Charleroi schieten pas laat wakker, leider verliest eerste wedstrijd van het seizoen

Jens Nimmegeers
| 11 reacties
Standard en Charleroi schieten pas laat wakker, leider verliest eerste wedstrijd van het seizoen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag stond de Waalse derby op het programma. Leider Charleroi nam het op tegen Standard. Beide hadden deze week een Europese wedstrijd achter de rug.

De vermoeidheid viel op bij beide ploegen en dat resulteerde in een bitsige strijd, zonder al te veel kansen. De eerste helft kwam Standard twee keer tot aan het doel van de tegenstander. Raskin schoot van ver pal op Penneteau en Fai besloot vanuit een scherpe hoek ook op de Franse doelman.

De tweede helft bracht wel beterschap, maar ook dan creëerden beide ploegen weinig kansen. Het was wachten op wie het eerste doelpunt maakte. Uiteindelijk was het Standard dat op voorsprong kwam en de wedstrijd openbrak.

Duje Cop, die een hele zwakke partij speelde, ging Gillet vlot voorbij en vond Balikwisha aan de tweede paal. Het was het startschot van een leuk slot van de wedstrijd. Rezaei kopte de beste kans op Bodart. 

Man in vorm Nicolas Raskin veroverde zelf de bal en werkte de bal zelf beheerst af. De dubbele voorsprong was voor Charleroi het signaal om alles op de aanval te zetten. Dat resulteerde nog in een aansluitingstreffer van Fall, die met een gelukje de bal in doel werkte.

Charleroi zette nog aan, maar verliest voor het eerst dit kampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties