OVERZICHT: Het trainerskerkhof in 1A, alweer zeven slachtoffers dit seizoen

Dennis Rosiers
| 2 reacties
OVERZICHT: Het trainerskerkhof in 1A, alweer zeven slachtoffers dit seizoen
Foto: © photonews

Eerder deze week werd Kevin Muscat bedankt voor bewezen diensten bij STVV. Gisterenavond was Wim De Decker aan de beurt. Dat brengt de teller van ontslagen trainers alweer op zeven. Het bedenkelijke record van 13 ligt nog ver weg, maar de trainerscarrousel draait weer op volle toeren. Een overzicht.

17/8 Franky Vercauteren (Anderlecht): als donderslag bij heldere hemel wordt clubman Frank Vercauteren naar de uitgang verwezen bij paars-wit. De door blessures geplaagde Vincent Kompany bergt de voetbalschoenen definitief op en wordt T1.

 20/8 Jess Thorup (AA Gent): de Deense coach was geliefd bij fans en spelers, maar werd na een nul op zes tegen STVV en Kortrijk bedankt voor bewezen diensten. De aanduiding van Bölöni als Thorups opvolger draait uit op een sisser.

14/9 Laszlo Bölöni (AA Gent): de Roemeen blijkt een totale miscast. Vijfentwintig dagen na zijn aanstelling kan De Witte niet anders dan Bölöni op de keien te zetten, op aangeven van de spelersgroep. Ivan De Witte slaat mea culpa en duidt De Decker aan als T1, bijgestaan door de ervaren Peter Balette.

15/9 Hannes Wolf (Racing Genk): de jonge Duitser krijgt Racing Genk maar niet op toerental. Daags na de ruime 5-2 nederlaag op het Kiel valt het doek voor Wolf. Een week later stellen de Limburgers Jess Thorup aan als nieuwe coach. De Deen zou het niet lang uitzingen in Limburg, al vertrok hij wel uit eigen beweging naar Kopenhagen. Met John van den Brom haalde Racing Genk een oude bekende in huis.

19/10 Fernando Da Cruz (Moeskroen): met 3 op 27 en een erg defensieve aanpak stuurt hekkensluiter Moeskroen half oktober Da Cruz de laan uit. Met Jorge Simao stellen Les Hurlus een onbekende Portugees aan. Simao laat Moeskroen meteen gedurfder voetballen en het loont: met een knappe zeven op negen staat Moeskroen terug onder de mensen.

2/12 Kevin Muscat (STVV): de Australiër won op de openingsspeeldag van AA Gent, maar daarna sputterde de Truiense motor compleet. Tegen Standard redde Muscat zijn vel, maar de een op zes tegen Waasland-Beveren en Moeskroen werden Muscat fataal. STVV zoekt volop naar een nieuwe coach.

3/12 Wim De Decker (AA Gent): voor de derde keer dit seizoen zet AA Gent zijn T1 op de keien. De nederlaag tegen Slovan Liberec in de Europa League is de spreekwoordelijke druppel. Wim De Decker, die in het tussenseizoen overkwam als T2, wordt onmiddellijk na de wedstrijd op de hoogte gesteld van zijn ontslag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties