Spelersvakbond komt met opmerkelijke mededeling: "Coronaboetes van clubs zijn onwettelijk"

Bart Vrancken
| 5 reacties
Spelersvakbond komt met opmerkelijke mededeling: "Coronaboetes van clubs zijn onwettelijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je hoort het steeds vaker, spelers die van hun club een verbod krijgen opgelegd of een extra sanctie riskeren bij het niet naleven van de coronamaatregels. Spelersvakbond Sporta komt nu met een frappante uitspraak: "Zonder overeenkomst zijn er eigenlijk geen sancties mogelijk."

Spelers die betrokken zijn bij lockdownfeestjes en bijgevolg een extra sanctie krijgen opgelegd van hun club, hoeven dit in principe niet te aanvaarden. Dat is althans met wat spelersvakbond Sporta nu naar buitenkomt. “Zonder contract zijn sancties eigenlijk onmogelijk, tenzij spelers akkoord gaan met hun opgelegde sanctie van de club”, legt Marc Leroy, nationaal verantwoordelijke van spelersvakbond Sporta, uit. Dit zou betekenen dat als spelers hun extra straf naar de rechter zouden gaan, ze allicht gelijk zouden krijgen.

Contracten met regels en sancties

Gezien de coronapandemie nog niet achter de rug is, zouden clubs dus kunnen gaan werken met extra contracten en regels. Op deze manier zouden de profclubs rechtmatig hun spelers kunnen straffen.

In verband met een reisverbod, volgen de clubs de regels van de overheid. De clubs raden niet noodzakelijke vluchten dus sterk af. Ook hier beweert Sporta dat spelers niet gestraft kunnen worden vanuit hun club, als er geen officiële documenten zijn ondertekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties