Club Brugge en Waasland-Beveren hebben de grootste talenten in de Jupiler Pro League
Bjorn Vandenabeele
| 6 reacties

Club Brugge en Waasland-Beveren vullen top vijf van grootste talenten

Club Brugge en Waasland-Beveren hebben de grootste talenten in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Op basis van gegevens van de eerste 19 speeldagen van de Jupiler Pro League maakten wetenschappers van de KU Leuven een inschatting van welke spelers de grootste talenten van de Jupiler Pro League zijn.

Voor de berekening van de scores gebruikt de KU Leuven twee systemen. Het VAEP-systeem gebruikt alle mogelijke acties, zowel aanvallend of verdedigend. Het XT-systeem kijkt vooral naar passes en dribbels van de spelers. Het VAEP brengt dus een ruimer beeld van de speler.  

Als alle waardes opgeteld worden en gedeeld worden door de speelminuten kun je voor elke speler een bepaalde kwaliteit aangeven. Voor dit onderzoek kwamen enkel spelers met meer dan 450 speelminuten, het equivalent van vijf wedstrijden, in aanmerking. 

Bij de grootste talenten van de Jupiler Pro League, dit zijn de spelers onder de 22 jaar, staan in de top vijf twee spelers van Club Brugge en twee van Waasland-Beveren voor het VAEP-systeem. 

Noah Lang is de nummer één, gevolgd door Krepin Diatta. Ismaila Coulibaly van Beerschot vervolledigt de top drie. Daan Heymans en Aboubakary Koita van Waasland-Beveren zijn respectievelijk nummer vier en vijf. 

Via het XT-systeem is Charles Deketelaere dan weer het grootste talent. Hij gaat Jelle Bataille (KV Oostende) en Jérémy Doku (RSC Anderlecht) vooraf. Krepin Diatta (Club Brugge) en Maxime Busi (Charleroi) maken de top vijf vol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties