Pro League geeft nu ook amateurclubs in Beker van België extra duwtje in de rug en helpt kosten te dekken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Pro League geeft nu ook amateurclubs in Beker van België extra duwtje in de rug en helpt kosten te dekken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bekervoetbal regeert deze (mid)week op de Belgische velden. Al is het een uitzonderlijke situatie. Door de coronacrisis waren sommige amateurclubs verplicht om forfait te geven. Al worden ze nu allemaal financieel gesteund.

Zes amateurclubs treden deze week aan in de Croky Cup. Normaal hadden ook Dessel Sport, Rupel Boom en Thes Sport moeten voetballen, maar het trio gaf forfait. De drie amateurclubs stonden met de rug tegen de muur nadat hun burgemeesters geen toestemming gaven om de trainingen te hervatten met het oog op de bekerwedstrijden.

De Pro League besloot dan maar om de drie clubs een financieel duwtje in de rug te geven. De gedupeerde clubs ontvingen dan ook 25.000 euro omdat ze hun bekerwedstrijd niet hadden kunnen afwerken. Maar ondertussen is beslist dat alle resterende amateurclubs dat bedrag op hun rekening zullen zien verschijnen.

Kosten dekken

Op die manier wil de Pro League de kosten helpen dekken die de amateurclubs hebben moeten maken om trainingen te organiseren en om coronabesmettingen binnen de kern op te sporen. Zo'n bekerwedstrijd levert sowieso al geld op, maar de profclubs passen het extraatje dus bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties