De pech van Club Brugge: In deze Europese campagne kwam alles samen
Bart Vrancken
| 0 reacties

Het mocht niet zijn voor Club Brugge in Europa en legt nu focus op beker en competitie

De pech van Club Brugge: In deze Europese campagne kwam alles samen
Foto: © photonews

Het Europese avontuur zit erop voor Club Brugge. Net zoals bij de uitschakeling in de Champions League kwam het tegen Dynamo Kiev aan op de details. Club kan veel excuses zoeken, maar die brengen helaas niets op.

Bijna 24 uur na de zure nederlaag tegen Dynamo Kiev zal de ontgoocheling nog niet zijn doorgespoeld bij de leider van de Belgische competitie. Veel tijd om achterom te kijken is er niet want zondag wacht AA gent al.

Toch gaan we even terug naar 8 december toen Club Brugge enkele centimeters verwijderd was van overwintering in de Champions League. Charles De Ketelaere trapte de bal tegen de lat waardoor Lazio kon doorstoten, ten koste van Club.

In de Europa League kwam Dynamo kiev uit de trommel voor Club Brugge. Een op papier haalbare kaart, maar dat draaide dus helemaal anders uit. Over twee duels moest club bepalende spelers missen omwille van een positieve coronatest. Club voetbalde wat kansen bijeen maar zowel Dost als Badji kwamen niet tot scoren. Bij een zeldzame kans voor Kiev was het ook meteen raak. Opnieuw pech voor club.

Blessure Dost

Alsof de dubbele pech in Europa nog niet genoeg was, moest Club naast de uitschakeling in Europa ook nog eens de blessure van Dost incasseren. Dost is met zijn hamstringblessure onzeker voor de wedstrijd tegen Gent. Gezien Dost in het verleden al gevoelig bleek te zijn voor blessures kan het zijn dat Club geen risico’s wilt nemen.

Club zal zijn Europese kater zo snel mogelijk willen doorspoelen. Het heeft daar ook even de tijd voor aangezien de wedstrijd van dit weekend tegen AA Gent wordt uitgesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties