Premier League-trainers willen niet dat hun internationals vertrekken naar rode zones: "Wij betalen de spelers"
Sam Milde
| 3 reacties

Internationals moeten verplicht in quarantaine indien ze naar bepaalde landen zouden afreizen

Premier League-trainers willen niet dat hun internationals vertrekken naar rode zones: "Wij betalen de spelers"
Foto: © photonews

Eind maart is er weer een interlandperiode en daar zijn onder meer Premier League-coaches Jürgen Klopp en Ole Gunnar Solskjær niet al te gelukkig mee. De twee zijn het erover eens dat het geen zin heeft om op dit moment hun internationals af te staan indien die daarvoor in quarantaine moeten gaan.

Traditiegetrouw verlaten de Premier League-internationals hun club tijdens een interlandperiode om de kleuren van hun land te verdedigen maar deze keer zal dat niet voor iedereen zo vlot verlopen als anders.

Rode lijst

Sommigen van hen zouden moeten afreizen naar landen die door de Britse regering op de "rode lijst" staan. Die lijst telt momenteel zo'n dertigtal landen Wanneer die spelers dan achteraf terugkeren naar hun clubs moeten zij verplicht tien dagen in quarantaine gaan wat ongetwijfeld een invloed zal hebben op hun fysieke paraatheid. 

“We hebben het er nog niet over gehad, maar het heeft geen zin om spelers af te staan aan hun nationale ploegen als ze daarna tien dagen in isolatie moeten”, zei Manchester United-coach Solskjær na het competitieduel tegen Crystal Palace. “Wij betalen de spelers", klonk het. Ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp liet eerder deze week al verstaan dat hij liever ook enkele spelers thuishoudt.

Regels

Normaal gezien zijn clubs door de FIFA verplicht om hun spelers af te staan wanneer die geselecteerd worden voor een interland maar door de coronapandemie is deze regel tijdelijk veranderd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties