Het witte konijn van uit de hoed van Peter Maes: "Ik was zelf ook wat verrast"
Sam Milde
| 0 reacties

De 19-jarige Stan Van Dessel kreeg voor het eerst in meer dan een jaar weer een basisplaats bij de Kanaries

Het witte konijn van uit de hoed van Peter Maes: "Ik was zelf ook wat verrast"
Foto: © photonews

De belangen zijn tegenwoordig groot tijdens de wedstrijden van STVV aangezien de Limburgers nog steeds niet zeker zijn van het behoud. Verrassend genoeg dropte trainer Peter Maes gisteren de 19-jarige Stan Van Dessel in de basis voor het competitieduel tegen Charleroi.

Na de blessure van Jarne Steuckers kregen niet Brüls of Colidio een basisplek maar wel de 19-jarige Stan Van Dessel.“Ik geef toe: ik was zelf ook wat verrast”, zei Van Dessel achteraf aan Het Belang Van Limburg. 

Het was nog maar zijn tweede basisplek ooit voor STVV en dat in zo'n belangrijke wedstrijd tegen Charleroi. “De coach sprak me donderdag na de training aan en zei dat de kans groot was dat ik zou starten. Vrijdag in de namiddag bevestigde hij zijn keuze. Een teken dat hij veel vertrouwen in me heeft, want de inzet is gezien onze situatie toch groot. Dat vertrouwen voel ik", gaat de jonge middenvelder verder. 

Fysieke paraatheid

Makkelijk voetballen was het echter niet op de slecht bespeelbare grasmat op Mambourg en dat was ook te zien aan het spel. De wedstrijd eindigde op een bloedeloos gelijkspel waarin beide ploegen amper voor gevaar zorgden. 

Op conditioneel vlak hield Van Dessel zich goed overeind na een knieblessure die hem vier maanden aan de kant hield. "Pas vanaf minuut tachtig kreeg ik het moeilijker, maar al bij al mag ik niet klagen. De knie speelde me totaal geen parten. Nu moeten we er alles aan doen om snel die punten te pakken die ons aan de redding helpen, zodat de focus naar volgend seizoen toe kan verlegd worden", aldus de STVV-middenvelder. 

Waasland-Beveren

Op 20 maart staat voor Van Dessel en co een heel belangrijke match tegen Waasland-Beveren op het programma waarin de Kanaries de kans krijgen om een grote stap richting het behoud te zetten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties