Union kan volgende week in de derby de titel pakken in 1B

Met een 1-3-overwinning op het Lisp tegen staartploeg Lierse Kempenzonen staat Union in 1B op één overwinning van de titel.

Lierse begon nochtans sterk aan de partij. Ayyoub Allach prikte al na acht minuten de 1-0 tegen de netten. Echt grote kansen kon Union daar echter niet tegenover zetten. Net voor de rust kon Dante Vanzeir toch gelijkmaken. Hij kopte een hoekschop van Teuma binnen.

Vanzeir bleef een gesel voor de defensie van Lierse. Hij kon een penalty afdwingen, die Unday mooi omzette. De kansen van Union volgden elkaar snel op, maar een doelpuntje kwam er niet. Het was wachten tot in de blessuretijd met een nieuwe penalty voor het derde doelpunt zorgde.

Volgend weekend kan Union in de derby tegen RWDM de titel pakken in 1B. Een overwinning is zelfs niet nodig, als Seraing ook niet wint.