"Niet opgesteld bij Moeskroen, maar nu maakt hij het verschil bij Standard"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
"Niet opgesteld bij Moeskroen, maar nu maakt hij het verschil bij Standard"
Foto: © photonews

Lorenzo Staelens heeft met negen jaar Club Brugge en drie jaar Anderlecht heel wat watertjes doorzwommen, maar trainer is hij niet.

Lorenzo Staelens vindt van zichzelf dat hij te recht door zee is om de job van trainer uit te oefenen. “Ik heb mijn mening, en ik zeg die ook. De meesten kunnen daar niet mee om”, zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. “Het voetbalwereldje is een wereldje van jaknikkers, maar daar geraak je niet altijd mee vooruit.”

Bij Moeskroen klikte het wel erg goed met de hoofdtrainer. “Daarom werkte ik ook zo goed samen met Glen De Boeck. Glen heeft graag een sterke mening naast zich. Ik zeg hem wat ik zie en wat ik denk om er al dan niet iets mee te doen.”

Zo heeft hij een serieuze anekdote over Amallah. “Bij Mouscron zag ik bij de beloften na één match een talent: Selim Amallah. Ik zei tegen Glen, die hoofdtrainer was, dat die meteen naar de A-kern moest.”

Maar het liep eventjes anders. “Glen kwam kijken, ging akkoord, maar het kon en mocht niet van de sportief verantwoordelijke, wiens zoon op dezelfde positie speelde. Amallah moest uitgeleend worden: die jongen gefrustreerd... Vandaag maakt hij het verschil met Standard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties