Club van coach Stijn Stijnen krijgt geen licentie voor eerste nationale, maar trekt naar BAS
Clint Vens
| 1 reacties

Patro Eisden trekt naar het BAS nadat de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond het geen licentie toekent

Club van coach Stijn Stijnen krijgt geen licentie voor eerste nationale, maar trekt naar BAS

Patro Eisden is de eerste (en waarschijnlijk niet de laatste) club die dit seizoen naar het BAS trekt. De club van trainer Stijn Stijnen zal woensdag voor de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond geen licentie toegekend krijgen voor eerste nationale.

De eerstenationaler wil nu via een procedure voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog haar licentie proberen te halen. Voorzitter Derrick Devonport geeft meer duiding op het digitaal huis van de club. 

“Noodzakelijke betalingen voor de licentie zoals o.a. RSZ en bedrijfsvoorheffing zullen zeer snel betaald kunnen worden. Patro Eisden heeft dit voorgelegd aan de licentiemanager en licentiecommissie. Zij toonden begrip, maar reglementair kunnen zij daar geen rekening mee houden in hun beslissing. Patro Eisden zal dus haar licentie bekomen via de BAS-procedure.”

“De komende weken zal er constructief verder gewerkt worden om samen met de licentiemanager, zij aan zij, naar het BAS te gaan en niet tegenover elkaar. Als nieuwe eigenaar en voorzitter van de club wens ik te benadrukken dat de toekomst van de club gevrijwaard is. De investeringsfondsen werden eerder verwacht, maar de coronasituatie heeft daar anders over beslist.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties