Vrancken heeft geen medelijden met zijn spelers: "Al die problemen lossen zichzelf op als we de play-offs spelen"

Bjorn Vandenabeele
| 9 reacties
Vrancken heeft geen medelijden met zijn spelers: "Al die problemen lossen zichzelf op als we de play-offs spelen"
Foto: © photonews

Er zijn heel wat scenario's mogelijk waarbij KV Mechelen al dan niet in PO2 geraakt. Wouter Vrancken houdt er geen rekening mee en kijkt uitsluitend naar zichzelf.

Als, als, als… daar heeft trainer Wouter Vrancken van KV Mechelen helemaal geen zin in. “Door de resultaten van vorig weekend moeten we zondag alleen naar OHL kijken. Eigenlijk moeten we ons daar pas na de wedstrijd mee bezighouden. Alles begint met onze eigen wedstrijd in Kortrijk”, klinkt het bij de trainer.

Vrancken hoopt op de prestatie van tegen Zulte Waregem. “Die moeten we nog altijd zelf winnen als we de play-offs willen spelen. En dat zal moeilijk genoeg zijn. We gaan terug ons niveau van vorige zaterdag moeten halen en het zelf afmaken. Pas daarna kunnen we kijken wat de rest heeft gedaan. Het begint allemaal bij onszelf.”

Cadeaus verwacht Vrancken alvast niet van zijn ex-werkgever. “We staan tegenover een coach die we goed kennen. Een coach die staat voor offensief en straightforward voetbal. Het is ook een ploeg vol met goede spelers die staan te popelen om nog iets goed te maken bij hun supporters. We moeten zorgen dat we honderd procent klaar zijn en niet te veel bezig zijn met andere dingen.”

Geen play-offs betekent niet automatisch vakantie voor de spelers. “We gaan de spelers dan niet zomaar naar huis sturen. In dat scenario gaan we sowieso nog één tot twee weken verder trainen. Volgend weekend hopen we dan nog een oefenwedstrijd te spelen tegen een andere club die nog even doortraint of tegen een ploeg die zich wil voorbereiden op Play-Off 2.”

Vrancken heeft een goede reden om te blijven trainen. “Anders wordt het tussenseizoen te lang. Dan moeten we de voorbereiding op volgend seizoen al heel vroeg beginnen. Dat is dan weer niet ideaal naar de competitiestart toe. Maar al die problemen lossen zichzelf op als we de play-offs spelen. Ik heb dan ook geen schrik dat mijn spelers nu al op vakantie willen. Integendeel. Ik denk dat iedereen er alles aan wil doen om die extra vakantie te vermijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties