"In dat geval kan Antwerp wel degelijk nog de titel pakken"

Bjorn Vandenabeele
| 33 reacties
"In dat geval kan Antwerp wel degelijk nog de titel pakken"

Royal Antwerp FC begint als tweede aan de play-offs, met acht punten achterstand op leider Club Brugge. Zit de titel er nog in?

Kan Club Brugge de titel nog mislopen in de Jupiler Pro League, ten nadele van Royal Antwerp FC? “Laten we realistisch blijven. Met acht punten voorsprong heeft Club Brugge wellicht al genoeg aan twee zeges om zo goed als zeker te zijn van de titel. Maar voetbal blijft voetbal”, zegt Patrick Goots aan GVA.

Hij heeft wel degelijk een scenario voor ogen dat het nog kan lukken. “Stel je maar eens voor dat het dipje van Club Brugge blijft duren en ze op een of andere vreemde manier 0 op 6 halen in hun eerste twee wedstrijden… Dan gaan die onderlinge duels met Antwerp op speeldag drie en vier misschien wel om de eerste plaats.”

Al schat Goots die kans ontzettend klein in. “Maar eerlijk: ik verwacht geen spectaculaire inzinking van dit Club Brugge. Alles kan, maar de fans van Antwerp én Genk én Anderlecht zullen toch héél hard moeten dromen om hen nog de titel te ontnemen. De tweede plaats achter dit ongenaakbare Club zou ook al subliem zijn voor Antwerp. Ik zou dat zelfs even hoog inschatten als de bekerwinst vorig seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties