Racing Genk moet sterkhouder wellicht missen in eerste competitiewedstrijden

Jelle Heyman
| 4 reacties
Racing Genk moet sterkhouder wellicht missen in eerste competitiewedstrijden
Foto: © photonews

De kans is groot dat Gerardo Arteaga de start van de competitie zal missen bij Racing Genk.

De Mexicaanse linksachter zou immers van Racing Genk de toestemming hebben gekregen om met zijn land (Mexico) deel te nemen aan de Olympische Spelen. Daarvoor moet je normaal onder de 23 jaar zijn maar er mogen enkele spelers mee die net wat ouder zijn, dat liet Arteaga zelf weten aan de Mexicaanse media.

Als hij ook daadwerkelijk geselecteerd wordt, mist hij al zeker de eerste twee competitiewedstrijden. Die wedstrijden zijn allerminst van de poes want KRC Genk vangt het seizoen aan op bezoek bij Standard. Daarna nemen ze het thuis op tegen de KV Oostende, de revelatie van afgelopen seizoen. Arteaga kwam vorig seizoen naar Racing Genk en lag mee aan de basis van de uitstekende play offs van de Limburgers.

Men zou het nog bijna vergeten maar in de wintermercato van afgelopen seizoen had Racing Genk al een linksachter binnengehaald, Simen Juklerod. De Antwerp-verdediger zou pas aan het einde van het seizoen richting Limburg trekken en werd door Antwerp naar de B-kern verwezen toen zijn transfer bekend raakte. Waarschijnlijk zal de Noor dus meteen zijn kans krijgen van John van den Brom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties