Royale Union SG geeft een woordje uitleg waarom de oefenwedstrijd tegen AA Gent niet doorging

Royale Union SG geeft een woordje uitleg waarom de oefenwedstrijd tegen AA Gent niet doorging

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren stond er normaal een oefenwedstrijd op het programma tussen Royale Union SG en AA Gent. Om het laatste moment ging deze wedstrijd niet door en Union geeft daar een woordje uitleg over.

“De reactie die onze spelers ondervonden na hun vaccinatie is logisch”, zegt één van onze dokters Koen Pansaers. Vrijdag kreeg een deel van onze kern het Johnson & Johnson-vaccin. Met dat vaccin volstaat één enkele prik en het biedt ook bescherming tegen de Deltavariant. “Ook eerder deze week waren er al enkele spelers die vermoeid waren na hun vaccinatie”, gaat dokter Pansaers verder. “Maar de bijwerkingen zijn nu eenmaal sterker bij jonge mensen, omdat zij een sterk immuunsysteem hebben.”

Maatregelen afbouwen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen ondervind geen vertraging en de spelers staan maandag op het trainingsveld. “De bijwerkingen van zo’n vaccin zijn van voorbijgaande aard”, zegt dokter Pansaers. “Je bent liever één of twee dagen wat vermoeid en slapjes, dan dat je besmet raakt en nog bijna een half jaar er de gevolgen van draagt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties