🎥 Uitschakeling Boca Juniors letterlijk niet zonder slag of stoot: spelers op de vuist met tegenstanders, refs en politie

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
🎥 Uitschakeling Boca Juniors letterlijk niet zonder slag of stoot: spelers op de vuist met tegenstanders, refs en politie
Foto: © photonews

Knoktsgekke toestanden in Zuid-Amerika, met de uitschakeling van Boca Juniors in de achtste finale van de Copa Libetadores tegen Atlético Mineiro. Na de match gingen spelers van Boca met de tegenstanders en zelfs met de politie op de vuist.

Boca Juniors had thuis 0-0 gelijkgespeeld en ook uit bij Atletico Mineiro. Uit bij Mineiro maakte Boca wat mogelijk het doelpunt van de kwalificatie kon zijn, maar de VAR keurde de goal af. Dat zorgde al voor heel wat discussie: de assistent-trainers van beide ploegen werden naar de tribune gestuurd. Het bleef 0-0, Atletico won de strafschoppenreeks met 3-1 en schakelde Boca uit.

Na de uitschakeling van Boca liep de situatie helemaal uit de hand. De Zuid-Amerikaanse pers doet het relaas van een beladen sfeer in de catacomben, met spelers van Boca Juniors die de scheidsrechters belaagden. Ook met de spelers van de tegenpartij geraakten ze slaags. De CONMEBOL gaat zowel Boca Juniors als Atletico Mineiro sanctioneren.

Het kwam zelfs zover dat de politie moest ingrijpen. Ook de ordediensten hadden heel wat moeite om de spelers van Boca Juniors in te tomen: vijf van hen werden uiteindelijk zelfs gearresteerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties