Ajax-trainer onder de indruk van jonge Deen, die nog op de radar van Club stond: "Dat die veel talent heeft is duidelijk"

Seppe Frans
| 0 reacties
Ajax-trainer onder de indruk van jonge Deen, die nog op de radar van Club stond: "Dat die veel talent heeft is duidelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de zomermercato leek Club Brugge toe te slaan met de komst van Mahamed Daramy. Blauw-zwart zou zelfs een akkoord bereikt hebben, maar in extremis ging Ajax nog met het goudhaantje lopen. Daar kijken ze nu dan ook reikhalzend uit naar het debuut van hun jonge aanwinst.

Momenteel is de 19-jarige flankspeler aan de slag bij het nationale elftal van Denemarken. Ajax-trainer Erik Ten Hag kreeg zijn aanwinst dus nog niet te zien: “Ik ken zijn kwaliteiten, maar hij moet natuurlijk eerst nog integreren bij Ajax. Ik heb hem nog niet op het trainingsveld gehad, dus wordt de eerste keer twee dagen voor de volgende competitiewedstrijd”, vertelt hij aan ESPN.

Toch wil de coach geen onnodige druk op de schouders van Daramy leggen: “Hij heeft natuurlijk de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe spelers en onze manier van voetballen. Dat die heel veel talent heeft is duidelijk. Hij heeft de afgelopen tijd veel indruk gemaakt bij FC Kopenhagen.”

Daarnaast verduidelijkt Ten Hag ook de keuze van Ajax om de speler alsnog uit de handen van Club Brugge te houden: “Het is een rechtsbenige speler met heel veel snelheid en een goed overzicht in  de eindfase. Hij kan een doelpunt maken en een voorzet geven. Ik kijk er naar uit om die samenwerking aan te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties