Dan toch nog? 'Xavi wordt vrijdag voorgesteld als nieuwe coach van Barcelona'

Dan toch nog? 'Xavi wordt vrijdag voorgesteld als nieuwe coach van Barcelona'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zal Xavi nu wel of niet de nieuwe trainer worden van Barcelona?

Even een recap: Ronald Koeman werd op 28 oktober ontslagen bij FC Barcelona. Na 15 maanden waarin hij Barça niet op de rails kreeg sportief, de financiële zorgen alleen maar aanhielden, Messi vertrok en hij eigenlijk nooit voor de volle 100 procent gesteund werd door voorzitter Laporta.

De dag erna wisten de Spaanse (en dan vooral Catalaanse) kranten het zeker: club-legende Xavi wordt eerstdaags voorgesteld als de nieuwe coach van Barcelona.

Maar, Xavi was nog trainer van het Qatarese Al-Sadd. De club bevestigde op Twitter dat de Spaanse oefenmeester nog twee jaar onder contract lag bij hen.

Er leek schot in de zaak te komen toen de eigenaar van Al-Sadd Barcelona-voorzitter Laporta bij hem op de koffie vroeg, maar volgens de gerucht zou de sjeik vooral gezegd hebben dat Xavi in deze fase van het seizoen niet zou vertrekken bij Al-Sadd.

Nu beweert Spaans journalist Edu Polo van Mundo Deportivo dat Xavi vrijdag officieel aangekondigd zal worden als nieuwe hoofdcoach van Barcelona. De presentatie van de nieuwe trainer zou voor volgend jaar zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties