KBVB spreekt zich uit over Oekraïne-Rusland-kwestie: "Steunen Polen, Zweden en Tsjechië, onmogelijk om nu tegen Rusland te spelen"

KBVB spreekt zich uit over Oekraïne-Rusland-kwestie: "Steunen Polen, Zweden en Tsjechië, onmogelijk om nu tegen Rusland te spelen"

De KBVB gaat in tegen de beslissing van de FIFA om de play-offwedstrijden voor het WK in Qatar tegen Rusland te laten doorgaan. De Belgische voetbalbond laat weten dat ze solidair zijn met Tsjechië, Polen en Zweden.

De FIFA besliste gisteren om Rusland niet uit te sluiten van de play-offwedstrijden, maar ze te laten doorgaan op neutraal terrein, onder strikte voorwaarden. Zo mogen de Russen niet onder de naam Rusland spelen, mag het volkslied niet gespeeld worden en mogen er geen vlaggen van het land aanwezig zijn. Maar dat gaat volgens de tegenstanders - Tsjechië, Polen en Zweden - niet ver genoeg. Zij weigeren momenteel om tegen Rusland te spelen. Ook de KBVB steunt hen daarin.

"De KBVB is erg geschokt door de invasie van Rusland in Oekraïne en is zoals iedereen sterk onder de indruk van de toestand in dat land. De KBVB veroordeelt op de strengst mogelijke manier de agressie van Rusland tegen Oekraïne en betuigt zijn grote solidariteit met de mensen in Oekraïne", aldus een persbericht.

"Ook het voetbal wordt door deze crisis geraakt, al is deze volstrekt ondergeschikt aan de situatie van zovele burgers in Oekraïne en de oorlogssituatie op het terrein. De KBVB steunt ten volle de weigering van Polen, Zweden en Tsjechië om eind maart voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland te spelen. Los van deze steun en de grote solidariteit aan Oekraïne en zijn burgers is het nu simpelweg onmogelijk om wedstrijden tegen Russische teams op een veilige manier af te werken, zowel op als naast het terrein.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties