Megadeal: streamingdienst betaalt 577 miljoen euro per jaar om Champions League in het Verenigd Koninkrijk uit te zenden
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Amazon heeft een deel van de uitzendrechten van de Champions League in het Verenigd Koninkrijk gekocht

Megadeal: streamingdienst betaalt 577 miljoen euro per jaar om Champions League in het Verenigd Koninkrijk uit te zenden

Serieuze deal: Amazon heeft een deel van de rechten op de Champions League gekocht om in het Verenigd Koninkrijk uit te zenden. Het Amerikaanse e-commercebedrijf en streamingdienst hoest daarvoor maar liefst 577 miljoen euro per jaar op. De UEFA ziet zijn inkomsten weer stijgen.

“Ik ben verheugd om aan te kondigen dat vanaf 2024 de beste Champions League-wedstrijden in het VK op Amazon Prime Video zullen worden aangeboden”, vertelde Alex Green, verantwoordelijke voor Prime in Europa.

De wedstrijden van dinsdag zullen de Britten moeten volgen op Prime Video, die van woensdag, de duels in de Europa League en de Conference League blijven zoals vanouds op BT Sport, rechtenhouder sinds 2015.

De nieuwe overeenkomst, die loopt over een periode van drie jaar, zou de Europese Voetbalconfederatie jaarlijks 577 miljoen euro moeten opleveren, twintig procent meer in vergelijking met het vorige contract. Vanaf 2024 komt er een nieuwe formule in de Champions League, met meer groepswedstrijden. In totaal zou dat 4,8 miljard euro moeten opleveren. Momenteel moet UEFA het nog stellen met 3,4 miljard euro. (Belga)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties