Onuachu pas derde in de pikorde bij Genk? Vrancken verklaart late wissel: "Profiel niet nodig"

Onuachu pas derde in de pikorde bij Genk? Vrancken verklaart late wissel: "Profiel niet nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Samatta en Onuachu heeft Racing Genk twee voormalige topschutters in de kern zitten. Toch koos Wouter Vrancken voor Németh in de spits.

De 19-jarige Andras Németh staat zijn mannetje voorin bij Racing Genk maar wist de voorbije drie wedstrijden niet te scoren als basisspeler bij de Limburgers. Ook tegen STVV ging hij na 65 minuten zonder doelpunt naar de kant.

Geen Onuachu, wel Samatta

Met doelpuntenmachine Paul Onuachu op de bank leek het een no-brainer om de Nigeriaan in te brengen maar Wouter Vrancken koos voor Ally Samatta, de verloren zoon die op uitleenbasis is teruggekeerd en vorig jaar bij Antwerp ook geen potten kon breken.

Op de persconferentie achteraf had Vrancken een eenvoudige verklaring voor zijn wissel: "Ik wou zo lang mogelijk uit het duel spelen. Met een Leistner centraal in de verdediging bij STVV moet je niet liggen beuken. Dat zag je ook uit onze kansen met Paintsil: uit het duel gaan en dan de actie maken."

"Met Samatta bracht ik een meer lopende spits tussen de lijnen", gaat Vrancken voort. "Op het laatste probeer je nog wel en breng je Onuachu. Het was louter een zoektocht naar het juiste profiel en dat van Samatta had ik meer nodig", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties