Timmy Simons optie voor Zulte Waregem? "Af en toe vraag ik eens hoe het daar gaat"

Timmy Simons optie voor Zulte Waregem? "Af en toe vraag ik eens hoe het daar gaat"
Foto: © SC

Timmy Simons ziet de situatie van Zulte Waregem met lede ogen aan. Hij had er nochtans meer van verwacht.

Voor Timmy Simons is er nog geen aanbieding gekomen van Zulte Waregem, zo bevestigt hij aan Het Nieuwsblad. “Nee. Met veel pijn in het hart: ik denk dat behoud heel moeilijk wordt. Dat zou niet alleen voor Zulte Waregem jammer zijn, maar ook voor Mbaye Leye. Ik hoop dat hij tijd krijgt en het seizoen kan uitdoen”, zegt Simons.

Simons wou bij Zulte Waregem geen rol van assistent spelen. “In België wil ik hoofdcoach zijn. De tijd van assistent ben ik voorbij, tenzij bij coaches bij wie ik op het vlak van peoplemanagement nog veel kan leren, zoals Preud'homme en Vanhaezebrouck. Ik heb wel nog contact met mensen van Zulte Waregem, hoor. Af en toe vraag ik eens hoe het daar gaat.”

Simons laat ook nog eens duidelijk weten dat de Belgische clubs Belgische trainers moeten nemen. Hij verwijst naar Club Brugge en Union. “Wat Carl en ook Karel Geraerts bij Union doen, vind ik een bewijs dat je het niet verder moet zoeken dan België. Ik begrijp niet dat clubs altijd teruggrijpen naar het buitenland. Na drie maanden zien ze dan dat het niet beter loopt en om het schip te redden, komen ze wel bij ons aankloppen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties