Wow! Zeer bizarre fase aan Gaverbeek: goal Anderlecht afgekeurd, maar ze krijgen wel penalty in de plaats (en geen rood voor Derijck)

Wow! Zeer bizarre fase aan Gaverbeek: goal Anderlecht afgekeurd, maar ze krijgen wel penalty in de plaats (en geen rood voor Derijck)
Foto: © photonews

We hopen dat er straks wat meer duidelijkheid komt, want dit was de warrigste fase die we in jaren gezien hebben. En dat wil toch wel wat zeggen in onze Jupiler Pro League. Anderlecht scoorde een doelpunt, maar dat werd afgekeurd. Daarna werd er wel een penalty gegeven.

Chaos alom aan de Gaverbeek. Fabio Silva tikte een voorzet van Murillo binnen en liep juichend naar het midden. Het werd vreemd toen de VAR het doelpunt aan het checken was en ref Laforge maar bleef wachten. Minutenlang duurde het. Iedereen dacht aan buitenspel van Arnstad, maar blijkbaar ging het over een voorafgaande fase. Het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel, maar er kwam ook een strafschop voor... Anderlecht.

Een minuut of meer ervoor ging Timothy Derijck vol op de enkel van Silva staan. Die fase ging Laforge - ook weer minutenlang - herbekijken. Uiteindelijk kwam hij met een compromis: penalty voor Anderlecht en geel voor Derijck. Een overtreding die altijd rood verdiende als hij de beelden gezien heeft. Gelukkig voor Anderlecht schoot Silva ook de penalty binnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties