Van persona non grata tot matchwinnaar, het rare seizoensbegin van Zinho Gano bij Zulte Waregem: "Blij dat het uitgeklaard is"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Waregem
| 4 reacties
Van persona non grata tot matchwinnaar, het rare seizoensbegin van Zinho Gano bij Zulte Waregem: "Blij dat het uitgeklaard is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

't Is weer zo'n scenario geworden dat je vooraf niet kan bedenken. Zinho Gano werd de matchwinnaar tegen Anderlecht. Drie weken geleden zat die nog in de B-kern van Zulte Waregem.

Gano kopte twee voorzetten tegen de netten. "Da's waarvoor hij betaald wordt", zei Mbaye Leye laconiek. Maar je kan er niet van onderuit dat met deze Gano Zulte Waregem misschien al wat meer punten had gehad. "In die moeilijke periode ben ik blijven werken", aldus Gano gisterenavond. "Ik heb al veel meegemaakt in mijn carrière en wist dat ik moest klaarstaan. Ik heb fysiek heel hard gewerkt en daar pluk ik nu de vruchten van."

"Iedereen kent mijn kwaliteiten in de zestien. Bij die tweede was de voorzet van Ciranni perfect, net zoals op training. Het was wel moeilijk overeind blijven op dit veld. Nu gaan we even feesten, maar niet te lang. We mogen er wel even van genieten. We hebben hier keihard voor gewerkt. We hadden deze week nog tegen elkaar gezegd dat het niet alleen bij die derbyzege mocht blijven. Ik ben heel fier op de jongens. De mentaliteit was top!"

Vorige week kwam er een oplossing uit de bus. "We hebben met de drie partijen (bestuur, trainer en speler) samengezeten en alles uitgeklaard. Ik ben blij dat het gebeurd is en dat we er nu allemaal samen het beste van kunnen maken."

Maar het werd wel een tumultvolle wedstrijd. "Ik ga het straks even allemaal analyseren. Het was bizar ja. En ook altijd dat wachten, maar dat is nu eenmaal zo in België. Ik ga er niet te veel over zeggen, want we hebben de drie punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties