Martinez eerlijk: "Het was duidelijk niet goed, maar hierop kan je voortbouwen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 38 reacties

Roberto Martinez hoopt te kunnen verder bouwen op de winst, niet op de prestatie

Martinez eerlijk: "Het was duidelijk niet goed, maar hierop kan je voortbouwen"
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben gewonnen tegen Canada en daarmee is wel zowat alles gezegd. De tegenstander zette onze nationale ploeg zwaar onder druk en verdiende meer, als we eerlijk zijn. Dat was ook Roberto Martinez.

"Dit was zó een lastige match", pufte de bondscoach. "Canada was beter dan wij. Ze wisten heel goed wat ze wilden doen. We hadden verwacht dat ze er een feestje van zouden maken, dat ze veel emoties in de schaal zouden werpen op het hun eerste WK. Ze speelden heel direct, met veel snelheid. Wij hadden niet de helderheid om daar onderuit te voetballen."

Martinez was wel blij met de mentaliteit en de inzet. "Dan moet je op zoek naar andere wapens. Die penaltysave was een psychologische boost. Courtois hield ons in de match. Dankzij ons geloof, onze ervaring en onze verbondenheid konden we toch winnen."

"Deze zege is eigenlijk belangrijker dan een zege met goed spel. Het toernooi is nog maar 5 dagen ver, er hebben al enkele toplanden verloren. Door te winnen, kun je groeien. Het is duidelijk dat het niet goed is, maar als je dan toch kunt winnen, kun je daar op voortbouwen. Eerst moeten we uit de groepsfase geraken, vanaf dan moeten we klaar zijn als team en winnen we liefst ook met mooi spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21685 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties