Analyse CIJFER VAN DE WEEK: 61 miljoen euro - de meest waardevolle speler uit de kleine competities is ... (en verrassende eerste Belg?)

Redactie
| 0 reacties
CIJFER VAN DE WEEK: 61 miljoen euro - de meest waardevolle speler uit de kleine competities is ... (en verrassende eerste Belg?)

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week kijken we even naar de duurste spelers ter wereld. Het CIES becijferde de duurste spelers volgens marktwaarde, buiten de vijf grootste competities bekeken en voor spelers onder de 25 jaar.

Helemaal bovenaan vinden we volgens de meeste recente cijfers - voor het WK in Qatar - Enzo Fernandez van Benfica met 61 miljoen euro, voor Cody Gakpo van PSV Eindhoven met 58 miljoen euro.

Vandevoordt 19 miljoen euro

Beide spelers zullen hun marktwaarde door het WK al wat hebben opgevijzeld, Diogo Costa heeft ook een marktwaarde van 58 miljoen euro.

De duurste spelers onder de 25 uit de Belgische competitie zijn Skov Olsen (26 miljoen euro) en Noa Lang met een marktwaarde van 22 miljoen euro, de eerste Belg is Maarten Vandevoordt met 19 miljoen euro, voor Yari Verschaeren met 16 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties